Pelerinaj in Grecia la moastele Sf. Apostol Andrei in Patras, Salonic, Grecia

 (0 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel , Salonic, Grecia

TARIF:

405 EURO/pers. cazare în cameră dublă,  grup minim 40 persoane, mic dejun

 

460 EURO/pers. cazare în cameră dublă,  grup minim 40 persoane, demipensiune     

 

DURATA: 5 NOPTI

 

SUPLIMENT SINGLE: 130 EURO

 

 

27 noiembrie – 03 decembrie 2018


(INCHINARE LA MOAȘTELE SF. DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR LA SALONIC, SF. IOAN RUSU ÎN INSULA EVIA, SF. NECTARIE ÎN INSULA EGHINA, SF. EFREM CEL NOU LA NEA MAKRI, SF. PARASKEVI ÎN VALEA TEMBI, SF. ANDREI ÎN PATRAS)


 30 noiembrie  – SFÂNTUL APOSTOL ANDREI,

Sfânta Liturghie de hram în Patras


 

 

 

ZIUA 1 – marti, 27 noiembrie (720 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic (cină).

 

 ZIUA 2 – miercuri, 28 noiembrie (250 km): Mic dejun. Salonic – tur pietonal : Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Biserica este ridicată pe locul unde a fost martirizat sfântul în prima jumătate a sec. V), (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V,  construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII),Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu). Plecare spre Kalambaka, cazare (cină).

 

 ZIUA 3 – joi, 29 noiembrie (320 km): Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți), în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii Marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Deplasare spre Patras (al treilea oraș ca mărime din Grecia, conform tradiției creștine este locul martiriului Sfântului Apostol Andrei), cazare (cină).

 

ZIUA 4 – vineri, 30 noiembrie (240 km): Mic dejun. PARTICIPARE LA SLUJBA ÎNCHINATĂ SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI, închinare la moaştele şi o parte din crucea Sfântului Andrei în Biserica  Sfântului Apostol Andrei din Patras (a fost ridicată în anul 1908, este cea mai mare biserică din Balcani, în interiorul ei putând încăpea 5500 de oameni). Plecare spre Atena (capitala Greciei, numele provine de la zeiţa Atena, oraşul este locuit permanent de cel puţin 7000 ani) cu oprire la Canalul Corint (leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee, a fost construit între anii 1881 – 1893, are 6,3 km lungime și doar 21 m lățime). Cazare Atena (cină).

 

ZIUA 5 – sambata, 01 decembrie  (140 km): Mic dejun. Deplasare către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgulîn Mănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie). Traversare cu feribotul Eghina – Pireu.  Deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Cazare Atena (cină).

 

 ZIUA 6 – duminica, 02 decembrie (470 km): Mic dejun. Deplasare spre Insula Evia (a doua ca dimensiune a Grecie după Insula Creta) pentru închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena). Plecare către Salonic cu oprire la Mănăstirea Kato Xenia (închinare la o parte din Brâul Maicii Domnului și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Mănăstirea a fost întemeiată conform tradiției în timpul împăratului bizantin Andronic II Paleologul (1282 – 1321), iar numele, care se traduce ca ”Străina de Jos” provine de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ”Xenia” (Străina) ajunsă în chip minunat aici). Trecere prin Valea Tembi, închinare la moaştele Sfintei Paraschevi în Mănăstirea Sfânta Paraschevi (tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei cu probleme la ochi). Cazare Salonic (cină).

 

ZIUA 7 – luni, 03 decembrie (720 km): Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 

 

PRELUĂRI:

  PREȚ   250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI    
  PREȚ   200 LEI /pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 01:30 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS    
  PREȚ   150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)

Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 85 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 40 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

Credem ca ti-ar placea si: