Pelerinaj la Balchik, locul de liniste al Reginei Maria | 3 zile / 2 nopti, Balchik, Bulgaria

 (0 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel , Balchik, Bulgaria

Tarif: 110 euro/persoana

Supliment single: 30 euro

Durata: 2 nopti

 

 

11 – 13 mai, 25 – 27 mai,  21 – 23 septembrie 2018


 

 

Ziua 1, vineri (410 km): Plecare din Bucureşti ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu), pe ruta Constanţa – Mănăstirea Techirghiol  (în anul 1928, primul patriarh al României, Miron Cristea cumpără în staţiunea balneară Techirghiol o vilă modestă cu 16 camere, înfiinţând un sanatoriu preoţesc pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, Patriarhul Justinian, în epoca comunistă, a încercat să salveze Sanatoriul Preoţesc de la Techirghiol şi astfel, în anul 1951 aduce aici de la stâna regală de la Sinaia, o bisericuţă de lemn, înfiinţând un schit de maici şi făcând din sanatoriu o anexă a schitului) – Capul Kaliakra (este un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra Mării Negre şi cuprinde o cetate medievală și o rezervație naturală) – Varna, cazare şi cină.

 

Ziua 2, sâmbătă (90 km): Mic dejun. Deplasare spre Balcik, în drum oprire la Mănăstirea Alagea din Stâncă (a fost amenajată în galeriile unor peșteri care au fost afectate de cutremure, reprezintă unul dintre cele mai vechi aşezăminte religioase de pe teritoriul Bulgariei, fiind înfiinţată în sec. XIII şi locuită de  călugării hermiţi). Balcik (în perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria) – se vizitează: Castelul Reginei Maria (numit și „Cuibul Liniştit” a fost construit ca reședință pentru Regina Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Castelul este compus din șase case, câte una pentru fiecare copil al Reginei Maria. Tot din dorința Reginei Maria a fost construită și Capela Stella Maris, un loc în care s-a regăsit atât de mult, încât a lăsat dorința ca după moartea ei, inima să-i fie păstrată în incinta capelei) şi Grădina Botanică (după 1940 a fost deschisă pe locul parcului Castelului. Colecţia de cactuşi este impresionantă, a doua din Europa dupa cea de la Monaco).Timp liber în Balcik. Cazare şi cină Varna.

 

Ziua 3, duminică (270 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Varna. Timp liber în Varna (este al treilea oraş ca mărime din Bulgaria. Numele de Varna apare pentru prima oară în scrierile Sfântului Teofan care vorbeşte despre cucerirea Balcanilor de către slavi în sec. VI-VII. Cea mai veche bijuterie de aur din lume, aparţine culturii Varna, a fost descoperită în necropola de aici şi datează din perioada 4600-4200 î.Hr.). Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.


Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 20 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 10 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual