Pelerinaj de Sfintele Pasti la Balchik – Bulgaria, Balchik, Bulgaria

 (0 stele)


  • Transport - Autocar


Informatii si dotari hotel , Balchik, Bulgaria

Tarif: 185 euro/persoana

Supliment single: 50 euro

Durata: 3 nopti

 

06 – 09 aprilie  2018


 

 

Ziua 1 – vineri, 06 aprilie (410 km): Plecare din Bucureşti ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu), pe ruta Constanţa – Mănăstirea Techirghiol (în anul 1928, primul patriarh al României, Miron Cristea cumpără în staţiunea balneară Techirghiol o vilă modestă cu 16 camere, înfiinţând un sanatoriu preoţesc pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, Patriarhul Justinian, în epoca comunistă, a încercat să salveze Sanatoriul Preoţesc de la Techirghiol şi astfel, în anul 1951 aduce aici de la stâna regală de la Sinaia, o bisericuţă de lemn, înfiinţând un schit de maici şi făcând din sanatoriu o anexă a schitului) – Capul Kaliakra (este un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra Mării Negre şi cuprinde o cetate medievală și o rezervație natural) – Varna, cazare şi cină.

 

Ziua 2 – sâmbătă, 07 aprilie (210 km): Mic dejun. Deplasare spre Nessebar  – vizitarea oraşului vechi (este un oraş-muzeu cu o istorie de peste 3 milenii. Prima aşezare este de origine tracă, cunoscut ca Menebria la începutul sec. VI Î.Hr. A fost una dintre cele mai importante cetăţi din regiune în timpul Imperiului  Bizantin începând cu sec.V d.Hr, păstrează biserici din sec. V-VI, cum ar fi Stara Mitropoliya („Vechiul Episcopat” – sec.V), Biserica Maicii Domnului – sec. VI şi Nova Mitropoliya („Noul Episcopat” – sec. XI. În sec. XIII-XIV au fost construite numeroase biserici remarcabile: Sfânta  Teodora, Sfânta Paracheva, Sfinţii Arhangheli, Sfântul Ioan, Sfântul Ştefan şi Biserica Iisus Hristos Pantocrator). Întoarcere la Varna, cină şi cazare. Participare la SLUJBA DE ÎNVIERE în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Varna.

 

Ziua 3 – duminică, 08 aprilie: Mic dejun. Timp liber în Varna (este al treilea oraş ca mărime din Bulgaria. Numele de Varna apare pentru prima oară în scrierile Sfântului Teofan care vorbeşte despre cucerirea Balcanilor de către slavi în sec. VI-VII. Cea mai veche bijuterie de aur din lume, aparţine culturii Varna, a fost descoperită în necropola de aici şi datează din perioada 4600-4200 î.Hr.). Masă festivă de Paști. Cazare și cină Varna.

 

Ziua 4 – luni, 09 aprilie (360 km): Mic dejun. Deplasare spre Balcik (în perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria). În Balcik se vizitează: Castelul Reginei Maria (numit și „Cuibul Liniştit” a fost construit ca reședință pentru Regina Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Castelul este compus din șase case, câte una pentru fiecare copil al Reginei Maria. Tot din dorința Reginei Maria a fost construită și Capela Stella Maris, un loc în care s-a regăsit atât de mult, încât a lăsat dorința ca după moartea ei, inima să-i fie păstrată în incinta capelei) şi Grădina Botanică (după 1940 a fost deschisă pe locul parcului Castelului. Colecţia de cactuşi este impresionantă, a doua din Europa dupa cea de la Monaco). Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

 

 

 

PRELUĂRI:

  PREȚ   250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI    
  PREȚ   200 LEI /pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 01:30 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS    
  PREȚ   150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului    
  LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)

Transport: Autocar

Plan tarifar

Reduceri

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 80 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 40 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

Ultimele oferte vazute: