Cele mai bune locuri pentru rafting de pe glob

Rafting-ul e unul din cele mai solicitante sporturi din lume. Apele învolburate contra puterea omului și a muncii în echipă oferă senzații tari pe care cu greu le poți uita.  Căutătorii de adrenalină care sunt pasionați de rafting devin din ce în ce mai mulți astfel că noi ți-am pregătit mai jos cele mai populare locuri pentru a acest sport din lume.

Futaleufu, Chile

Râul coboară din Anzi în mici cascade, dar în majoritatea locurilor reprezintă o încercare perfectă pentru începători. Există și coborâri de Clasa IV în care cei experimentați se vor simți provocați. Pe întreg parcursul râului vei găsi mici opriri cu paturi, dușuri calde și mâncare precum și drumeții călare.

Middle Fork, Idaho

Middle Fork e printre cele mai cunoscute destinații de rafting din SUA. Aflat pe fluviul Salmon, Middle Fork se întinde pe 105 mile în care vei găsi 100 de secțiuni rapide și diferențe de nivel de peste 1000 de metri (total). Aflat în mijlocul unei rezervații naturale, vei putea vedea din când în când elani și urși.

Ottawa, Canada

Fluviul Ottawa, care desparte Quebec de Ontario este una din destinațiie perfecte de rafting din întreaga lume. Acesta e un loc în care poți găsi trasee speciale pentru învățăcei, dar și pentru cei care caută o provocare adevărată. Apa este caldă în majoritatea timpului anului, iar secțiunile plate sunt printre cele mai rapide din lume.

Zambezi, Zimbabwe

Dacă ești în căutarea experiențelor pline de adrenalină, fluviul Zambezi în apropierea cascadei Victoria te va satisface cu siguranță. Aproape jumătate din secțiunile rapide sunt de Clasa IV, întreaga lungime a râului fiind plină de căderi mari și coturi învolburate. Aici vei putea vedea crocodili și hipopotami în anumite luni ale anului.

Colorado, Marele Canion

Întinzându-se pe 226 de mile prin statele Colorado, Utah și Arizona, fluviul Colorado reprezintă cea mai importantă destinație de rafting a lumii. Atunci când secțiunile rapide se întretaie de lungile porțiuni plate, te poți bucura de cel mai mare canion al planetei. O călătorie pe Colorado nu ar fi completă fără câteva popasuri printre ruinele Indiene vechi, zeci de kilometri de cărări de drumeție și spații special amenajate pe plajele frumoase.

 

Topul alcătuit de noi este gândit în așa fel încât să te poți bucura de aceste destinații turistice chiar dacă ești începător, însă noi îți recomandăm să vizitezi aceste locuri doar alături de un rafter experimentat. E foarte importantă supravegherea unui specialist mai ales pentru că în anumite sezoane ploioase, torenții tind să crească în volum, astfel că fluviile și râurile vor fi mai repezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *