Cele mai frumoase grădini zoologice din Europa

Grădinile zoologice sunt cele mai la îndemână oportunități prin care poți vedea animale în cadrul marilor aglomerări urbane. Marele dezavantaj al vieții la oraș e acela că habitatul antropic nu include atât de multe oportunități pentru prezența faunei. Așadar, dacă ești pasionat de animale și îți dorești să vezi exemplare pe care în mod normal nu le-ai găsi decât în continente îndepărtate, noi ți-am pregătit un itinerar european cu cele mai frumoase grădini zoologice. Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai interesante atracții zoologice ale Europei!

Bioparcul Valencia

Această grădină zoologică deschisă în 2008 adăpostește 4000 de animale în 10 hectare. Vizitatorii se simt complet în centrul acțiunii fără să existe bariere între ei și animale. În crearea parcului zoo, autoritățile au ținut cont de formele de relief pentru a obține un efect cât mai natural. Heleșteie și formațiuni stâncoase sunt gândite pentru a fi bariere naturale între vizitatori și animale.

Tiergarten Schoenbrunn Vienna

Aceasta e cea mai veche grădină zoologică din lume, dar nu trebuie să o vizitezi doar pentru acest fapt. Parcul zoo din Vienna este foarte important în spațiul european pentru că are o arhitectură inedită menită să conserve flora și fauna cât mai mult timp posibil. Aici poți vedea urși panda, o mini pădure tropicală, animalele regiunilor arctice și o simulare a fluviului Amazon în timpul sezonului ploios.

Grădina Zoologică din Praga

Bioparcul se întinde pe 143 de acri și adăpostește 133 de specii pe cale de dispariție. Pentru acest motiv Grădina a fost numită cel mai important loc de ajutorare a animalelor din lume. Aici, cele 4800 de animale sunt îngrijite în mod continuu cu ajutorul cercetătorilor științifici care au grijă să asigure cele mai bune condiții climatice și să educe publicul cât mai eficient. Acesta este parcul în care a fost născut primul urs polar prin împerechere artificială în 1942 astfel că grija pentru natură este pe primul loc în acest bioparc.

Loro Parque din Tenerife

Această grădină zoologică e un acvariu gigantic în care papagalii și alte specii rare de păsări în număr de 4000 încântă turiștii an de an. Aici vei putea vedea lei de mare, delfini și papagali făcând diferite show-uri zilnice, îți poți lăsa copiii la Kinderlandia pentru a vedea filme sau te poți opri pentru o masă la restaurant. Alte animale pe care le găsești în Loro Parque sunt gorile, marmoset, cimpanzei, vidre, țestoase și jaguari.

Grădina Zoologică Cheshire

Cea mai frumoasă grădină zoo a Europei e cea din Cheshire, Anglia. Având peste 500 de specii și 1000 de animale, aici poți găsi aproape orice animal și e considerat a fi cel mai complet bioparc european. Deschisă în 1931, grădina e susținută financiar privat și adăpostește 155 de specii pe cale de dispariție. Flora și fauna au o importanță la fel de mare în acest bioparc astfel că poți găsi 265 de specii de plante pe cale de dispariție.

Tu în ce grădină zoologică îți dorești să mergi prima oară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *