Sfaturi pentru cei care calatoresc singuri

A călători singur pare cu totul irealizabil din confortul canapelei tale din sufragerie. Printre întrebările pe care și le pune oricine atunci când își dorește să facă un voiaj singur sunt „Ce se întâmplă dacă rămân blocat undeva singur?” sau „Oare nu va fi bizar să mănânc singur în restaurante?” Întrebările acestea și toate celelalte griji vor dispărea întru totul odată ce ai făcut prima călătorie într-o destinație turistică de unul singur. E mult mai avantajos din punct de vedere al organizării și al lucrurilor care ar putea să meargă prost: nu va fi nevoie să stabilești același program cu altcineva și vei putea face ce vrei atunci când vrei. Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi pentru voiajele în care tu ești propriul tău ghid!

Fii conștient de propria ta siguranță

Cel mai important este să călătorești în siguranță astfel încât să fii mereu conștient că dacă ațipești în tren, bagajele tale nu vor fi supravegheate și că în marile aglomerări urbane vei întâlni și oameni mai puțin prietenoși.

Învață limba locului

Atunci când ești singur poți oricând să rămâi fără baterie la telefon și să nu poți traduce câteva fraze de bază din țara în care ești așa că un sfat foarte bun e să înveți cele mai uzuale propoziții. Așa te vei putea descurca și în situații în care nu poți apela la dicționarele online.

Explorează zonele cu mulți expați

Atunci când te vei afla într-un loc cu totul inedit și vei fi înconjurat de oameni cu care poți vorbi deschis aceeași limbă te vei simți mult mai relaxat și mai încrezător. Conversând vei putea afla de câteva locuri mai ascunse și chiar atracții turistice secrete.

Ai grijă să mănânci adecvat

E foarte ușor să sari peste o masă mai ales atunci când ești singur astfel că așa ai putea deveni obosit mult mai repede și vei călători cu greu. Mai ales dacă vrei să parcurgi câțiva kilometri pe jos, trebuie să te hrănești și hidratezi corespunzător.

Fă poze

Singur ai posibilitatea de a vedea anumite atracții mai ascunse sau îndepărtate așa că fă poze des și nu uita să te bucuri de fiecare loc străbătut. Atunci când te vei întoarce acasă vei prețui momentele petrecute cu ajutorul albumului foto și vei putea să arăți tuturor locurile prin care ai trecut.

Folosește aplicațiile pentru cazare ieftină

Mai ales pentru că ești într-un voiaj de unul singur, asta înseamnă că poți să îți stabilești singur programul. Profită de asta și folosește aplicațiile pentru a te caza cât mai ieftin și mai aproape de atracția turistică pe care vrei să o vizitezi.

Cu timpul vei căpăta din ce în ce mai multă experiență în călătoritul de unul singur astfel că dacă la început ți se va părea dificil, după doar câteva zile vei realiza toate avantajele voiajelor independente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *