Cele mai interesante puncte de atracție din Hong-Kong

Orașul este desemnat ca fiind o zonă specială administrată separat față de restul Republicii Populare Chineze ceea ce înseamnă că aici poți găsi cultura estică și vestică într-un melanj specific. Cultura și istoria sunt, de asemenea, complet diferite de ale Chinei Centrale fiind un loc în care poți să vezi cele mai variate forme de relief și centre de interes foarte variate de la centre internaționale de afaceri la piețe de pește cu o vechime de sute de ani. Mai jos ți-am pregătit cele mai interesante atracții din Hong-Kong.

Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui e un loc fantastic pentru cumpărături și divertisment ce se află în punctul sudic al regiunii Kowloon. Trebuie neapărat să vizitezi Nathan Road – cea mai mare arteră a zonei – pentru a vedea toate magazinele, tarabele, restaurantele și buticurile în care poți găsi aproape orice. Dacă ești interesat de brandurile de lux din Vest, trebuie să mergi pe Canton Road, dar dacă îți dorești să afli mai multe despre cultura chineză vizitează și Muzeul Spațial sau Muzeul de Artă.

Templul Wong Tai Sin

Templul e una din cele mai noi structuri culturale construite ale orașului ce a fost ridicat în anul 1920 și înlocuit ulterior cu ceea ce poți vedea astăzi în 1968. Clădirea a fost ridicată în cinstea zeului Taoist Won Tai Sin despre care se spune că aduce noroc. Au loc festivaluri în fiecare toamnă, iar complexul conține mai multe clădiri cum sunt Camera Celor Trei Sfinți, Grădina Dorințelor sau sala dedicată lui Confucius și celor 72 de discipoli ai săi.

Centrul de afaceri Victoria

Dacă treci prin centrul de afaceri Victoria îți vei da seama cu ușurință de ce Hong-Kong-ul e cunoscut ca fiind printre cele mai mari centre de afaceri din lume. Clădirile impunătoare din oțel și sticlă pot fi văzute pe fiecare stradă; tot aici poți vedea una din cele mai înalte clădiri din oraș, clădirea Băncii Chineze, Grădina Zoologică sau Templul Man Mo.

Vârful Victoria

Locația este una iconică pentru Hong-Kong deoarece de aici poți vedea întregul oraș de la altitudine, dar și insulele din jur. Pentru a ajunge aici trebuie să călătorești cu tramvaiul care are stație în spatele Hotelului Hilton. Locația se află într-un contrast puternic cu centrul fiind complet înverzită de către floră. Nu uita să faci o poză panoramică odată cu lăsarea serii.

Feribotul Star

Cea mai faimoasă atracție a Hong-Kongului este feribotul Star ce a fost inaugurat în 1880 și costă foarte puțin. Astfel poți vizita aglomeratul Port Victoria și să observi orașul de la nivelul mării. Cursele sunt programate să plece la câteva minute iar noaptea te poți bucura de spectacolul luminilor de laser.

Care ți se pare cel mai atrăgător punct de interes din Hong-Kong?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *