Top 5 păduri tropicale interesante

Pădurile tropicale dense au constituit mereu locul perfect pentru o aventură de excepție. Ecoturismul s-a dezvoltat din ce în ce mai mult astfel încât există foarte multe oportunități de a vedea cele mai interesante păduri tropicale ale lumii. În aceste locuri vei vedea peisaje pe care nu le găsești în mijlocul marilor aglomerări urbane. Deși cele mai mari păduri tropicale sunt în partea amazoniană a Braziliei, în Borneo sau în Costa Rica, ai oportunități de a vedea flora și faună deosebite în locuri ce de abia au fost deschise publicului larg. Mai jos, ți-am pregătit câteva recomandări care să te transpună într-o aventură de neuitat.

1

Parcul Național Darien

Una din cele mai mari zone protejate din America Centrală, Darien, e o junglă deasă înconjurată de munți ce conține specii unice de mamifere și 5 specii de păsări pe cale de dispariție. Regiunea constituie aproximativ 90% din granița dintre Panama și Columbia și e o zonă aproape neexplorată adăpostind două triburi băștinașe.

2

Dominica

Insula Dominica e localizată în Antilele Mici și e una din zonele foarte puțin dezvoltate pentru turiști din regiunea Caraibilor. Aceasta e o calitate pentru ecoturism deoarece aici poți vizita locurile în care țestoasele își depun ouăle, izvoare termale sau flora diversificată. Dominica e o zonă ce are la bază conceptul de ecoturism așa că te vei simți ca acasă în resorturile din natură de aici.

3

Manu

În regiunile joase din Peru vei găsi Manu, pădurea exotică ce adăpostește aproximativ 1000 de specii de păsări și 15000 de tipuri de plante. Pădurile de aici sunt o atracție de neuitat însă cel mai important motiv pentru a vizita regiunea e fauna: jaguari, tapiri și primate populează cele câteva sute de kilometri pătrați. Aici vei vedea papagali, păsări macau și vidre gigantice.

4

Valea Danum

Regiunea Borneo din Malaezia e locul în care vei găsi Valea Danum: o pădure tropicală plină de plante și animale neobișnuite. Printre cele mai importante puncte de atracție de aici se numără și plantele carnivore Rafflesia, veverițele zburătoare, gibonii și elefanții asiatici.

5

Tasmania

Tasmania e una din destinațiile cele mai trecute cu vederea din Australia. Clima temperată acoperă 10% din insulă ceea ce înseamnă că pădurile exotice de aici primesc foarte multă umiditate, dar sunt foarte reci. Peisajele sunt foarte diferite având aproape toate formele de relief posibile. Acesta e un loc în care te vei putea bucura de minunățiile naturii fără să dai de aglomerație deoarece există un număr limită de vizitatori carora li se dă voie să intre la un moment dat.

Care va fi următoarea destinație exotică pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *