Cele mai bune locuri pentru surf

Acest sport a pornit de la joaca preferată a vechii populației Hawai’i-ului ce a fost surprinsă de popoarele vestice. Sportul includea o scândură de câțiva metri lungime pe care localnicii pluteau pe ocean. Surf-ul e unul din sporturile extreme foarte rar promovate în România. Dacă aceasta este pasiunea ta, cu siguranță vei vrea să știi care sunt cele mai bune destinații de surf din lume pentru a putea să 15te bucuri de valuri perfecte ce nu încetează să vină. Mai jos, ți-am pregătit câteva locații în care trebuie să brăzdezi valurile măcar o dată în viață.

1

Canggu, Bali

Acum 10 ani, Canggu era doar o plajă foarte puțin cunoscută plină de tarabe cu diferite mâncăruri tradiționale și foarte puțini turiști. În zilele noastre a devenit una din cele mai populare destinații de nișă pentru surferii intermediari. Aici poți găsi și diferite baruri și cafenele pentru momentele de relaxare.

2

Sennen Cove, Cornwall

Sennen Cove e printre cele mai liniștite locuri pentru surf din Marea Britanie. Consistența valurilor este de top, te poți aștepta să faci surf pe durata unei zile întregi. Locația este foarte bună pentru cei care își doresc un spațiu neaglomerat și e înconjurată de coline înverzite și pereți de rocă abrupți. Dacă ești începător, aici ai și opțiunea de a te înscrie la câteva cursuri la care închiriezi placa și costumul de neopren.

3

Hoddevik, Norvegia

Tehnologia în continuă dezvoltare a costumelor de neopren a făcut posibilă brăzdarea valurilor din ținutul rece al Norvegie. Aici ai parte de o experiență inedită, intrândul fiind înconjurat de munți imenși ce protejează fluxul valurilor de vânt. Nu vei găsi niciodată acest loc aglomerat, dar exclusivitatea aduce după sine un preț ridicat.

4

Waikiki, Hawaii

Deși California este capitala mondială a surf-ului, Hawaii este locul în care acest sport a luat naștere. Waikiki, aflat în apropiere de Honolulu e un loc fantastic pentru cei care își doresc să învețe tainele acestui sport oferind un cadru călduros și însorit cu valuri mici, dar care se sparg foarte greu. De asemenea, prețul pentru o destinație atât de populară e un pic piperat.

Desi e un sport tânăr, surfingul devine din ce în ce mai popular și e o oportunitate foarte bună de a face mișcare și a te distra în ocean. Pasionații de acest sport sunt mereu în căutare de noi plaje neumblate cu valuri perfecte. Care sunt cele mai interesante trei plaje în care îți dorești să ajungi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *