Top 5 atracții din Praga

Praga este supranumit orașul celor 1000 de turle. Vreme de mai bine de 1100 de ani, peisajul clădirilor pragheze uimește vizitatorii prin bisericile și vechile turnuri de apărare. Bijuteria arhitecturală a Europei impresionează prin multiplele stiluri contrastante cum sunt gotic, baroc, renascentist și art nouveau. Capitala cehă invită exploratorii urbani fiind un oraș în care clădirile s-au păstrat extrem de bine. Mai jos, ți-am pregătit un top 5 al celor mai interesante puncte de atracție din Praga.

3

Catedrala Sfântul Vitus

Catedrala romano-catolică este cea mai mare și mai importantă clădire religioasă din Republica Cehă. Acesta e locul în care stă Arhiepiscopul Pragăi, o locație în care se găsesc numeroase morminte ale unor sfinți și a trei regi ai Bohemiei. Clădirea a fost ridicată în 1344 pe o rotondă romană clădită în anul 925. Stilurile folosite în construirea acestui monument sunt neogotic și baroc. Aici vei putea găsi vitralii deosebite, un mozaic ce datează de la 1370 și capela Sfântului Wenceslas.

4

Centrul Vechi și Ceasul Astronomic

Localnicii numesc centrul vechi Stare Mesto, un loc de neratat din capitală. Aici vei găsi Biserica Tyn precum și cartierul evreiesc. Te poți delecta cu arhitectura vechii primării ce adăpostește Ceasul Astronomic de 68 de metri încă din secolul XV. Fiecare oră este asociată celor 12 apostoli care sunt reprezentați sub forma unor figurine ce apar la schimbarea de 60 de minute.

1

Clementium și Biblioteca Națională

Clementium-ul este una din cele mai mari colecții de clădiri istorice europene ce include și Biblioteca Națională. Frumoasele clădiri în stil baroc au făcut parte din Colegiul Iezuit. Cu timpul, biblioteca a crescut în dimensiuni și Clementium a devenit o Biblioteca Națională în 1782. Clădirile țin la adăpost mai bine de 6 milioane de tomuri ce includ și o copie din fiecare carte apărută vreodată în Cehia. Locația decorată în stil baroc e folosită și la numeroase concerte de muzică jazz și clasică așa că nu uita să verifici calendarul artistic al lunii.

2

Podul Karluv

Printre cele mai faimoase poduri europene se numără și podul Karluv ce se întinde pe 520 de metri. Construit în 1357, podul are o istorie aparte, prima piatră fiind așezată la 9 iulie la 5:31AM considerându-se la acea vreme că acest set distinct de cifre va adăuga o rigiditate mărită. Podul este împodobit cu statui din cele mai divere cum sunt ale împăratului roman Karluv IV, și al lui John de Nepomuk sfântul protector al Cehiei.

5

Castelul Praga

Locașul în care trăiau regii Bohemiei e cea mai importantă atracție a Pragăi. Construit ca fortăreață în 970, castelul a fost renovat de multe ori și include Bazilica Sfântul George, Turnul de Pulbere și Vechiul Palat Regal. Neapărat trebuie să vizitezi Hala Vladislav, locul preferat pentru turnirurile medievale.

Care e prima destinație turistică pe care îți dorești să o vezi în Praga?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *